{ "title": "Migren İğnesi", "image": "https://www.migren.gen.tr/images/migren-ignesi.jpg", "date": "20.01.2024 11:09:23", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Migren iğnesi, son yıllarda migren tedavisinde uygulanan bir yöntemdir. Nöral terapi denilen ve pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilen bu yöntemde cilde küçük iğneler batırılmaktadır. Vücutta iki sinir ağı bulunmaktadır. Bunun en fazla bilineni beyinden başlayarak kablo gibi tüm vücuda yayılanlardır. Otonom sinir sistemi böyle değildir. Sinirlerde bağlantılar birbirine eklenirse, dünyanın çevresini bile yaklaşık 12 defa dolaşabilir. Migren rahatsızlığında bu sinir ağının bir yerinde yaşam süresince geçirilen hastalıklar nedeniyle kopukluk olur. Buradan çıkan olumsuz bir sinyal migren ataklarının başlamasına neden olur. Nöral terapi denilen bu tedavi ise bu bozukluğun düzelmesini sağlar. Yani hastadaki otonom sinir sistemini düzenlemektedir. Yakınmaların temeline iner, bunların ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını değerlendirerek tedavi etmeye çalışır.

Migren iğnesi denilen tedavi tıptaki bilimsel bir yöntemdir. Cilde tatbik edilen iğnelerle uygulanır. Bu migren iğnelerinde procain ya da lidokain denilen lokal anestezikler bulunur. Ancak bunların ağrıyı kesen etkileri olmaz. Sadece uyuşturucu etkiye yol açarlar. Migren iğnesi uygulandığı bölgedeki enerjiyi yükseltir ve migrene olumlu etki eder. Bunlardan özellikle procain maddesinin enerji arttıran, sinir sisteminde olan kaçakları düzenleyen bir özelliği bulunmaktadır. Bu madde aslında doğal bir maddedir. Bitkilerde acı badem ve ısırgan otunun içinde bulunur. Bu madde bu şekilde doğal olarak elde edilir.

Migren iğnesi küçük olduğundan, normal iğnelere göre daha az acı verir. Hatta iğne fobisi bulunan kişilere bile rahatça uygulanarak migren iğnesi yapılabilir. Bu tedavinin bilinen bir yan etkisi de bulunmamaktadır. Hastalarda her yaşta uygulanabilir. Hamile kadınlarda bile migren iğnesi yapılabilir. Çünkü bu ilaç tedavisi değildir. Migren iğnesi seanslar halinde uygulanmaktadır. Bu seanslar 20 dakika sürmekte ve en çok 8-10 seans sonucunda tedavide başarı sağlanmaktadır.

Migren rahatsızlığı otonom sinir sistemindeki çalışmanın geçici aksamaya uğraması sonucunda yaşanır. Migren iğnesi ise otonom sinir sistemini düzenlemektedir. Bu sayede migren kaynağında düzeltilebilir. Migren hastalarında uygulanan seanslar sonucunda kalıcı bir tedavi sağlanabilir. Bu konuda yapılan çalışmalarda hastalarda %75-85 oranında başarı sağlandığı belirlenmiştir. Fakat tedavinin sonuna kadar uygulanması gerekir. Migren iğnesi tedavisiyle rahatsızlık tam tedavi edilirse, yeniden tekrarlama olasılığı bulunmaz. Olası ağrı ataklarında yapılacak migren iğnesi tedavisi sonucunda sorunlar düzeltilir. Ancak genellikle buna bile gerek kalmaz.
" } ] }